Inspirera mera: Del 2

28.11.2021

Jag ser ibland inlägg från personer som skriver om andra (sparprofiler, författare m.fl.) som har hjälpt dem och inspirerat till sparande och investerande samt bidragit till lärdom om börsen och aktier. Det är alltid kul att läsa, särskilt för personen som får beröm, men även för mig som kan inspireras, utvecklas och lära mig ytterligare.

I denna serie som jag kallar för "inspirera mera" så kommer jag att i varje inlägg tillägna och berätta om en inspirationskälla som har hjälpt mig på vägen i mitt investerande. Personerna, mina inspirationskällor, som nämns i inläggen publiceras utan inbördes ordning.

Nästa person jag vill lyfta fram som en inspirationskälla är sparprofilen och utdelningsinvesteraren Marcus Hernhag.

Marcus som har lång och gedigen erfarenhet är intressant att lyssna till och ta lärdom av när det kommer till aktier, trender och omvärld. Genom sina böcker, artiklar och hemsida förmedlar Marcus sin kunskap på ett inspirerande sätt och han förespråkar tålmodighet och långsiktighet.

Att Marcus under åren har inspirerat mig på många olika sätt råder det inga tvivel om. Jag har med entusiasm tagit till mig information och inspiration kring aktieinvesteringar i allmänhet och utdelningsinvesteringar i synnerhet. För mig har det varit till stor hjälp för att utveckla min egen strategi. Att bygga en portfölj med fokus mot utdelningsaktier är både roligt och lärorikt och jag tackar Marcus för att han har gett mig så många fina verktyg och bra tips på vägen.

Något som jag vill lyfta fram, som har varit till extra stor hjälp för mig, är listan på hans hemsida med Stockholmsbörsens bästa utdelningshöjande bolag. Jag har följt denna lista under några år och den har verkligen gett mig bra tips på bolag att själv analysera och bygga strategi kring. Och det är nog ingen slump att jag till stor del har lyckats hålla mig borta från så kallade förhoppningsbolag och vissa andra mer osäkra investeringar.

Slutligen vill jag säga att jag varje helg sitter redo för att läsa igenom fredagens aktiechatt och bli inspirerad, lära mig något nytt och få tips på bolag att analysera vidare. Jag ser också fram emot att läsa den nyutgivna boken "Trenderna som gör dig rik på aktier - om framtidens nya börsvinnare".

Tack Marcus!

(Det är dock viktigt att komma ihåg att man inte ska lita blint på tips och råd från andra, då man alltid behöver se till sin egen situation, göra sin egen analys och ta sina egna beslut.)