Inspirera mera: Del 1

20.11.2021

Jag ser ibland inlägg från personer som skriver om andra personer (sparprofiler, författare och andra) som har hjälpt dem och inspirerat till sparande och investerande samt bidragit till lärdom om börsen och aktier. Det är alltid kul att läsa, särskilt för personen som får beröm, men även för mig som kan inspireras, utvecklas och lära mig ytterligare.

I denna serie som jag kallar för "inspirera mera" så kommer jag att i varje inlägg tillägna och berätta om en inspirationskälla som har hjälpt mig på vägen i mitt investerande.

Personerna, mina inspirationskällor, som nämns i inläggen publiceras utan inbördes ordning. 

Först ut är sparprofilen Frida Bratt, sparekonom på Nordnet. Och ja, jag har röstat på Frida till att bli årets sparprofil. Jag ska förklara varför jag har röstat på Frida samt varför hon är med i denna serie:

Fridas djupa engagemang, pedagogiska sätt att informera och lära ut samt hennes brinnande intresse för privatekonomi har inspirerat mig till att framförallt sätta mig in djupare i pensionsdjungeln och i övrigt få information samt klarhet vid olika situationen och händelser kring börsen och privatekonomin.

Från att vara högst delaktig för att få igenom ändringen av avgiften vid flytt av tjänstepensioner till att hejdlöst kämpa för oss småsparare vad gäller skatten på ISK visar på otroligt engagemang och vilja. För min del, när det gäller pensionen, så utmynnade det i att se över mina tjänstepensioner mer noggrant. Det visade sig att en av mina tjänstepensioner kunde flyttas, vilket jag är mycket tacksam över då det har gett mig större valmöjligheter, lägre avgifter och förmodad högre avkastning.

Frida inspirerar och håller mig också uppdaterad kring många andra viktiga ekonomiska frågor genom att lyfta dem i sitt bloggande, medverkan i tv samt ibland via poddandet (Sparpodden). Hon framför sina åsikter, tydliggör oklarheter och visar god ton i debatter. Hon blir genom detta också en inspirationskälla för mig när gäller min egen förmåga att vilja inspirera andra och lära ut om börsen, investeringar och privatekonomi.

Tack Frida!

(Det är dock viktigt att komma ihåg att man inte ska lita blint på tips och råd från andra, då man alltid behöver se till sin egen situation, göra sin egen analys och ta sina egna beslut.)