Det här är bara början...

10.06.2021Det här är bara början för Börs $ Bostad, om än i småskalig form. Min nya hemsida är ett levande projekt som successivt kommer att växa allt eftersom. Här kommer lite av dagens tankar och reflektioner.


Min syn på börsmarknaden är positiv och jag är mycket tacksam till att ha upptäckt dess möjligheter. Att över tid se sina investeringar växa och frodas är mäktigt! Det går dessutom snabbare än jag trodde. Börsklimatet har den senaste tiden varit mycket gynnsamt, trots Corona-oro med mera, men det förtar inte effekterna av vad börsen kan prestera på lång sikt.

"Far more money has been lost by investors preparing for corrections, or trying to anticipate corrections than has been lost in corrections themselves" - Peter Lynch

Det kommer såklart att komma fler nedgångar framöver, större som mindre, men jag känner att det är inget för mig att navigera efter utifrån min huvudsakliga strategi, utdelningsportföljen. Den får fortsätta att generera kassaflöde via utdelningar, och sedan förväntar jag mig kurstillväxt utöver det. (Du kan läsa mer om mitt portföljupplägg och strategi under rubriken MINA INVESTERINGAR).


Bostadsmarknaden är het. Mycket het.

Enligt min mening så råder det "bostadsköpsinflation". Vi har sett breda prisuppgångar på fastigheter och bostadsrätter under en tid och budgivningar som drar iväg rejält. En del försäljningsprocesser går dessutom så fort att man knappt hinner se objekten på Hemnet förrän det står "Borttagen före visning". Senast jag upplevde detta heta tryck på bostadsmarknaden var åren 2007 och delar av 2008. Då var det stort intresse på det mesta som såldes, det var många visningsdeltagare på visningarna och budgivningar som rusade iväg. Ja, vi vet ju vad som hände hösten 2008. Stiltje på bostadsmarknaden där jobbade. Nu säger jag inte att det kommer att bli samma utfall, men det är onekligen intressant att följa utvecklingen.

Vad tror du om börs- och bostadsmarknaden framöver?